Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty

Podobny obraz

W związku z trwającą przerwą świąteczną

informujemy, że wszystkie zamówienia

będą realizowane po świętach!

Szybki kontakt

49776713
tel. 530 584 611

ronat@ronatsklep.pl

Czynne Pn-Pt
9:00-16:00

Raty 0%

TAX FREE SHOPPING

   

Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.ronatsklep.pl

 

 

1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania, wykorzystywania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z serwisu ronatsklep.pl.

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest RONAT Anna Rogowska z siedzibą w Lublinie NIP 714-169-69-29, zwany dalej Sklepem. Adres korespondencyjny: ul. Smoluchowskiego 1, 20-469 Lublin, tel. 530 584 611

Inspektorem Ochrony Danych jest Anna Rogowska. Kontakt z  IOD jest możliwy za pośrednictwem adresu email: ronat@ronatsklep.pl

2. Sklep internetowy dokłada wszelkich starań i podejmuje wszelkie niezbędne działania w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu.

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

 

5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

a)         poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje

b)         poprzez dobrowolnie podane telefonicznie informacje

c)         poprzez gromadzenie plików “cookies”

Administrator wykorzystuje tzw. cookie serwisowe przede wszystkim w celu dostarczania Użytkownikowi usług świadczonych drogą elektroniczną oraz poprawy jakości tych usług. W związku z tym Administrator oraz inne podmioty świadczące na jego rzecz usługi analityczne i statystyczne korzystają z plików cookies, przechowując informacje lub uzyskując dostęp do informacji już przechowywanych w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym Użytkownika (komputer, telefon, tablet itp.)

 

6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika. Sklep Internetowy będzie od Państwa zbierał następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji w Witrynie:

         Imię i nazwisko

         Nazwa firmy, jeżeli Klient życzy sobie wystawienie faktury VAT

         Numer NIP, jeżeli Klient życzy sobie wystawienie faktury VAT

         Adres zamawiającego

         Adres dostawy, jeżeli jest inny niż adres zamawiającego

         Adres poczty elektronicznej

         Numer telefonu

Podanie powyższych danych jest dobrowolne, wymaga Państwa zgody i jest konieczne do realizacji wskazanych powyżej celów. Podkreślamy, że nie muszą Państwo podawać tych danych, jeżeli nie chcą Państwo korzystać ze wskazanych powyżej możliwości.

 

7. Dane podane w formularzu są przetwarzane do wykonania zawartej umowy, a w szczególności jest to:

Przetwarzanie zamówień, w tym obsługa, weryfikacja, wysyłka towarów i wystawianie faktur; oraz

·         Obsługa anulacji zamówień i rozwiązywanie wszelkich problemów związanych z zamówieniem, z zakupionymi towarami lub usługami;

·         Zwrot towarów zgodnie z przepisami prawa;

·         Zwrot wartości towarów zgodnie z przepisami prawa;

·         A także w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza  np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego

 

Marketing sklepu internetowego

Sklep Internetowy może wykorzystywać podane powyżej informacje za Państwa zgodą do przysłania Państwu informacji o produktach, usługach, ofertach i możliwości otrzymywania newslettera. Klient może w dowolnym momencie zrezygnować z subskrypcji newslettera samodzielnie, poprzez kliknięcie stosownego linku znajdującego się na dole newslettera, lub informując nas mailowo o rezygnacji.

Portale społecznościowe

Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników odwiedzających profile Administratora prowadzone w mediach społecznościowych (Facebook). Dane te są przetwarzane wyłącznie w związku z prowadzeniem profilu, w tym w celu informowania Użytkowników o aktywności Administratora oraz promowaniu różnego rodzaju wydarzeń, usług oraz produktów, a także w celu komunikacji z użytkownikami za pośrednictwem funkcjonalności dostępnych w mediach społecznościowych. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych przez Administratora w tym celu jest jego uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na promowaniu własnej marki oraz budowaniu i utrzymaniu społeczności związanej z marką.

8. Dane osobowe mogą być przekazane za Państwa zgodą następującym grupom podmiotów:

·         dostawcy usług kurierskich,

·         dostawcy usług płatniczych/bankowych;

·         towarzystwa ubezpieczeniowe;

·         dostawcy usług informatycznych;

·         dostawcy usług marketingowych

·         Ceneo Sp. zo.o.

 

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

Dane podawane przez Państwa w przypadku wybrania opcji płatności elektronicznych lub kartą kredytową nie są zbierane przez Sklep internetowy.

 

9. Okres przetwarzania i prawa w stosunku do danych

Dane będą przetwarzane do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy i spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuacje oraz wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych, a także w wypadku udzielenia zgody wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

 

 

10. Środki techniczne i Państwa obowiązki

Sklep internetowy dokłada wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy niezbędne zabezpieczenia serwerów i Witryny w celu ochrony Państwa danych.

Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do Witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że Sklep Internetowy nie będzie zwracał się do Państwa o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na Witrynę. W celu uniemożliwienia korzystania z Państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z Witryny.

 

11. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

12. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.ronatsklep.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz  regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znajdują się na początku strony.