Chłodziarko-zamrażarki
CHŁODZIARKO-ZAMRAŻARKI Chcąc utrzymać jednolity wystrój kuchni, producenci zazwyczaj proponują całkowitą zabudowę lodówki. Lodówki do zabudowy różnią się od wolnostojących możliwością umieszczenia ich w odpowiedniej szafce. Jest to możliwe, ponieważ są płytsze i węższe, a na płaskich drzwiczkach mają specjalne uchwyty pozwalające połączyć je z drzwiczkami meblowymi. Urządzenia do zabudowy występują w wielu wysokościach, różnią się pojemnością i rozplanowaniem wnętrza. Dobra lodówka powinna mieć elektroniczne sterowanie, funkcję szybkiego chłodzenia i zamrażania. W nowoczesnych lodówkach coraz częściej znajduje też się komora 0°. Najlepsze modele mają dodatkowo system No Frost, są bezszronowe oraz mają powłokę antybakteryjną. Najlepszym rozwiązaniem będzie lodówkao klasie energetycznej oznaczonej symbolem A+ lub A++.