Moje konto Moje konto

Zestaw garnków FAGOR Palma z garnkiem do gotowania na parze

169.00
Oblicz raty Credit Agricole Raty

Czas dostępności: Niedostępny

Indeks/kod produktu: 8412788014698

Waga: 5 kg

Producent: FAGOR

Opis produktu Zestaw garnków FAGOR Palma z garnkiem do gotowania na parze

Zestaw garnków  FAGOR Palma z garnkiem do gotowania na parze

Zobacz polecane zestawy garnków

 

Piękne wzornictwo powoduje, że garnki te będą nie tylko praktyczne, ale i ozdobią twoją kuchnię.

Zestaw naczyń 6-częściowy.


• Pokrywki wyposażone w otwór do odprawadzania pary.
• "Zimne" uchwyty wyposażone w zabezpieczenie przed płomieniem.

 

W skład zestawu wchodzą:
Garnek wysoki z pokrywką o średnicy 20 cm.
Patelnia z pokrywką o średnicy 24 cm.
Garnek do gotowania na parze o średnicy 20 cm.
Rondel wysoki o średnicy 16 cm.

 

 

Przystosowanie do gotowania: Kuchnie elektryczne, Kuchnie indukcyjne, Kuchnie gazowe, Kuchnie ceramiczne

 

Ekskluzywna linia garnków, rondli i patelni FAGOR ze stali nierdzewnej to połączenie najwyższej jakości materiałów, elegancji i funkcjonalności. Całość wykonana jest ze stali nierdzewnej. Naczynia charakteryzuje długa żywotność, odporność na zarysowania i korozję oraz brak przypalania potraw podczas gotowania. Gruby, kapsułowy spód zapewnia perfekcyjną dystrybucję ciepła i najwyższą odporność na odkształcenie. Dzięki specjalnie zaprojektowanym, stalowym uchwytom naczynia używać można także w piekarniku.

Stalowo-szklane pokrywy umożliwiają łatwą kontrolę gotowania.

Naczynia FAGOR można stosować do wszystkich rodzajów kuchenek, także indukcyjnych.

 

 

Gotowane na parze warzywa zachowują to, co w nich najcenniejsze: witaminy i minerały. Wartościowe składniki odżywcze nie są bowiem wypłukiwane przez wodę, jak w czasie tradycyjnego gotowania. Dietetycy zalecają gotowanie na parze także dlatego, że przygotowywane w ten sposób potrawy nie nasiąkają tłuszczem, jak podczas smażenia. W efekcie są niskokaloryczne i lekkostrawne. Warzywa gotowane na parze nie przywierają do naczynia i nie przypalają się, przez co pozostają pięknie kolorowe i atrakcyjnie wyglądają na talerzu. Zachowują też naturalny smak i zapach, co sprawia, że nie wymagają intensywnego przyprawiania.

 

Tylko warzywa?

Nie, w parowarze przyrządzimy doskonałe ryby. Miłośnicy diety wysokobiałkowej mogą przygotowywać też mięso, np. pierś z kurczaka czy indyka. Zanim zaczniemy, dobrze pokroić je na nieduże kawałki - zbyt duże porcje musiałyby się gotować bardzo długo.  Na parze świetnie gotuje się też ryż.

Zalety gotowania na parze

Gotowanie na parze staje się coraz bardziej „trendy”. Kojarzy się z modną, szczupłą sylwetką, a jednocześnie z delikatnym, subtelnym smakiem. Zwolenników zyskuje także dzięki temu, że należy do najprostszych sposobów przyrządzania potraw.

Do specjalnego garnka wystarczy nalać niewielką ilość wody i przestrzegać podstawowej zasady: gotowane produkty nie mogą się z nią stykać. Trzeba też pilnować czasu, ponieważ pod wpływem unoszącej się gorącej pary, w produktach zachodzą procesy równie szybkie, jak podczas gotowania w wodzie.

 

Parametry techniczne produktu Zestaw garnków FAGOR Palma z garnkiem do gotowania na parze

ParametrWartość
Kolor dominującyInox

Dodatkowe informacje

Gwarancja

24 miesiące

Poleć produkt

:
:
:

Produkty powiązane z produktem Zestaw garnków FAGOR Palma z garnkiem do gotowania na parze