Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

49776713
tel. 530 584 611

ronat@ronatsklep.pl

Czynne Pn-Pt
9:00-16:00

TAX FREE SHOPPING

   

Fissler Perfection nóż do filetowania 16 cm

379.00
Koszt dostawy :
0 zł
Linia:
Perfection
Dodaj do ulubionych
Oblicz raty Credit Agricole Raty

Czas dostępności: Wysyłka w 1-3 dni robocze

Numer katalogowy: 88 021 16

Indeks/kod produktu: 4009209300702

Waga: 0.5 kg

Producent: Fissler

Opis produktu Fissler Perfection nóż do filetowania 16 cm

PERFECTION - Wyjątkowa i innowacyjna sztuka krojenia.

Seria dla każdego, kto ceni wyjątkową jakość i wyróżniający się wygląd. Uwagę przyciąga nowoczesne wzornictwo, z trzpieniem przekręconym o 90 stopni i lekko wygiętym uchwytem. Każdy z 16 noży z tej serii natychmiast wzbudza zachwyt w kuchni. Ponadto wyróżniają się one solidnością wykonania i trwałością.

 

Nóż Fissler Perfection idealny do filetowania dzięki elastycznemu ostrzu szybko i z łatwością pozbędziemy się ości i skóry z ryb. Nadaje się również do oddzielania mięsa od kości, wykrawania tłuszczu i ścięgien.

Wykonany jest z najwyższej jakości materiałów:

  •  ostrze

- stal wzbogacona o chrom, molibden, wanad, dzięki czemu noże pozostają dłużej ostre,

- gładka krawędź tnąca,

- krótkie ostrze o kształcie specjalnie dostosowanym do filetowania

  • rączka - czarne tworzywo połączone ze stalą nierdzewną w ergonomiczny kształt, idealnie wyważone.

 

Nr katalogowy: 88 021 16

Producent: Fissler

Długość ostrza: 16 cm.

Dzięki odpowiedniemu nożowi przyjemność gotowania zaczyna się już w momencie przygotowywania składników. Jak jednak rozpoznać dobry nóż? Poniżej znajdują się przydatne wskazówki pozwalające wybrać odpowiedni nóż:

MATERIAŁ:

Dobry nóż powinien być wykonany z odpornej na korozję stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15). Ta stal wysokostopowa jest poddawana specjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana w specjalistyczny sposób.

WYKONANIE:

Wszystkie elementy noża muszą być płynnie połączone, a ostrze i uchwyt idealnie równe. Jest to szczególnie istotne ze względów higienicznych, ponieważ w przeciwnym wypadku w miejscach łączeniach mogą mnożyć się bakterie.

OSTROŚĆ I ODPORNOŚĆ NA TĘPIENIA: 

Jedną z najistotniejszych cech dobrego noża jest optymalna i długotrwała ostrość. Wysoką odporność na tępienie uzyskuje się w wyniku zastosowania stali o wysokiej jakości, odpowiedniego procesu hartowania, a takrze dzięki profesjonalnemu wykończeniu powierzchni tnącycej. Odpowiednia konserwacja może dodatkowo przedłużyć trwałość noża.

ERGONOMICZNY UCHWYT: 

Ergonomiczny kształt uchwytów dostosowany do kształtu dłoni jest istotny, aby zapewnić wygodną pracę przez długi czas. Nóż nie może ślizgać się w dłoni, ponieważ grozi to skaleczeniem. Dlatego konieczne jest odpowiednie wyprofilowanie uchwytu zwiększające bezpieczeństwo pracy.

ŁATWE OSTRZENIE: 

Specjaliści z firmy Fissler zalecają stosowanie stalowej ostrzałki do ostrzenia noży. W tym celu należy kilkakrotnie przesunąć ostrze noża po całej długości ostrzałki, w kirunku uchwytu od czubka. Czynność powtórzyć z drugiej strony ostrza. Nóż powinien być ustawiony w pozycji pionowej, pod kątem 15 - 20st. do ostrzałki.

 

Parametry techniczne produktu Fissler Perfection nóż do filetowania 16 cm

ParametrWartość
Koszt dostawy 0 zł
LiniaPerfection

Dodatkowe informacje

Gwarancja

24 miesiące - Gwarancja Producenta

Poleć produkt

:
:
:

Akcesoria do produktu Fissler Perfection nóż do filetowania 16 cm