Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

49776713
tel. 530 584 611

ronat@ronatsklep.pl

Czynne Pn-Pt
9:00-16:00

Piekarnik parowy Gorenje BCS747S34X SousVide

1999.00
Koszt dostawy :
0 zł
Klasa efektywności energetycznej:
A+
Kod producenta:
3838782021954
Linia:
Superior
Moc [W]:
3.4
Model:
BCS747S34X
Otwieranie drzwi:
do dołu
Rodzaj piekarnika:
elektryczny parowy
Stan:
Nowy
Sterowanie:
sensorowe
Kolor dominujący:
Inox
Szerokość produktu:
59.5
Pojemność:
73
Głębokość produktu:
54.6
Wysokość produktu:
59.5
Marka:
Gorenje
Dodaj do ulubionych
Oblicz raty Credit Agricole Raty

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Indeks/kod produktu: 3838782021954

Waga: 36 kg

Producent: Gorenje

Opis produktu Piekarnik parowy Gorenje BCS747S34X SousVide

Piekarnik parowy Gorenje BCS747S34X

KSZTAŁT HOMEMADE PLUS

Idealny piekarnik do profesjonalnych rezultatów.

Piekarnik parowy jest teraz jeszcze bardziej przestronny, ma owalny kształt, który z powodzeniem naśladuje tradycyjne piece opalane drewnem. 

Pozwala to na optymalną cyrkulację powietrza, która całkowicie obejmuje potrawę, dzięki czemu jest delikatna i soczysta w środku, a poza tym niesamowicie chrupiąca. 

Powietrze jest jeszcze lepiej rozprowadzone w 71-litrowym wnętrzu z zagłębionymi bokami, co zmniejsza występowanie zimnych miejsc. 

Specjalna dynamika cyrkulacji powietrza zapewnia doskonałe warunki do profesjonalnego gotowania na pojedynczym poziomie lub na kilku poziomach jednocześnie.

 

Dane techniczne: 

Piekarnik elektryczny

Rodzaj piekarnika : Piekarnik parowy

Linia Superior

Klasa energetyczna : A+

Kolor : Stal nierdzewna

Ochrona przeciw odciskom palców : Nie

Materiał wnętrza : SilverMatte

Zawias w drzwiach : GentleClose - miękkie zamykanie

Kształt HomeMade Plus : Tak

 

Wydajność

Pojemność użytkowa piekarnika : 73 l.

Maksymalna temperatura piekarnika : 230 °C

Pojemnik na wodę : 1.3 l.

 

Rodzaj sterowania : Sterowanie sensorowe

Timer

Sterowanie : IconTouch

Kształt pokrętła : Ergonomiczne pokrętła

 

Rodzaje ogrzewania:

Szybkie nagrzewanie piekarnika

Grzałka dolna i górna

Infragrzałka (duży grill)

Duży Infra Grill i wentylatorem

Grzałka dolna i termoobieg

Termoobieg

Funkcja Eco

Czyszczenie AquaClean

Rozmrażanie

Duża moc pary

Pieczenie parowe

 

Cechy

Oświetlenie piekarnika : Pojedyncze z boku

Gładka powierzchnia drzwi piekarnika

Łatwo demontowalna wewnętrzna szyba piekarnika

Górna grzałka : Nie

Pieczenie na kilku poziomach jednocześnie : Tak

MultiFlow 360°: Tak

PureSteam - gotowanie w czystej parze bez kropli wody: Tak

MultiSteam 360˚: Tak

Odkamienianie: Tak

SousVide: Tak

 

Wyposażenie

Prowadnice: 1 poziom całkowicie wysuwanych prowadnic teleskopowych

Zestaw do grillowania: Nie

Blachy do pieczenia

Brytfanna

Płytka blacha do pieczenia

Perforowana blacha do gotowania na parze

Ruszt: 1 szt.

Termosonda: Nie

 

Bezpieczeństwo

Przeszkolne drzwi

UltraCoolDoorQuadro - poczwórnie szklone drzwi piekarnika z jednym deflektorem ciepła

Temperatura powierzchniowa drzwi piekarnika

Ultra chłodne drzwi UCDQ

Termostat - czujnik temperatury: Tak

Blokada drzwi

Mechaniczne

Wentylator chłodzący: Dynamiczne chłodzenie obudowy - DC+

 

Sous-vide (po francusku w próżni) – metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej następnie umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze niższej od tradycyjnego gotowania, dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania.

Czas gotowania trwa od 1 do 7, a nawet do 48 godzin, w temperaturze precyzyjnie uregulowanej, znacznie niższej niż zazwyczaj używana do gotowania (zwykle około 55 do 60 °C dla mięsa i nieco wyższej dla warzyw). 

W założeniach sposobu gotowania chodzi o to, aby gotować element równomiernie, dzięki czemu wnętrze jest dobrze ugotowane bez przegotowania na zewnątrz a niedogotowania wewnątrz, z zatrzymaniem płynów zawartych w potrawach.

 

W zależności od rodzaju żywności temperatury gotowania są różne:

cielęcina: 65 ÷ 68 °C

wołowina: 58 ÷ 60 ºC

wieprzowina: 65 ÷ 66 ºC

drób: 65 ÷ 71 ºC

warzywa: 80 ÷ 85 ºC

ryby: 58 ÷ 60 ºC

 

Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.

 

Informacje techniczne:

Zużycie energii (Wentylatorowe): 0.701 kWh.

Moc znamionowa: 3.4 kW.

Szerokość: 595 mm.

Wysokość: 595 mm.

Głębokość: 546 mm.

Szerokość wnęki do montażu min.: 560 mm.

Wysokość wnęki do montażu min.: 590 mm.

Głębokość wnęki do montażu min.: 550 mm.

Szerokość produktu w opakowaniu: 635 mm.

Wysokość produktu w opakowaniu: 691 mm.

Głębokość produktu w opakowaniu: 680 mm.

Waga brutto: 46.6 kg.

Masa urządzenia: 42.3 kg.

Napięcie przyłączeniowe: 220-240 V.

Częstotliwość zasilania: 50 Hz.

Kod urządzenia: 591552

Kod EAN: 3838782021954

Parametry techniczne produktu Piekarnik parowy Gorenje BCS747S34X SousVide

ParametrWartość
Koszt dostawy 0 zł
Klasa efektywności energetycznejA+
Kod producenta3838782021954
LiniaSuperior
Moc [W]3.4
ModelBCS747S34X
Otwieranie drzwido dołu
Rodzaj piekarnikaelektryczny parowy
StanNowy
Sterowaniesensorowe
Kolor dominującyInox
Szerokość produktu59.5
Pojemność73
Głębokość produktu54.6
Wysokość produktu59.5
MarkaGorenje

Dodatkowe informacje

Gwarancja

2 Lata

Poleć produkt

:
:
:

Osoby, które kupiły produkt Piekarnik parowy Gorenje BCS747S34X SousVide kupiły także

Akcesoria do produktu Piekarnik parowy Gorenje BCS747S34X SousVide